Malaezia Singapore Thailanda

3 sky baruri și 3 ginuri tonice – Singapore, Kuala Lumpur, Bangkok

de în 15 decembrie 2021

Au trecut 2 ani de când a izbucnit pandemia de coronavirus, iar Asia continuă să fie cel mai închis continent. Cele mai multe țări asiatice nu primesc turiști, iar altele impun carantină de o săptămână – două chiar și pentru vizitatorii vaccinați, ceea ce face ca o eventuală călătorie să devină o bătaie de cap prea mare.

Dar pentru că se apropie o perioadă cu petreceri – Crăciunul, Anul Nou – am vrut să vă recomand câteva locuri din Asia unde puteți să vă distrați foarte bine. Dacă nu anul acesta, să sperăm că anul viitor.

  1. Primul sky bar pe care l-am vizitat, în ianuarie 2017, a fost „The Dome at Lebua State Tower” din Bangkok. Mai e numit și simplu: Sky Bar Bangkok, deoarece este cel mai cunoscut dintre toate – a apărut și în filmul „The Hangover II” (2011) .

E situat la etajul 63 al turnului, la o înălțime de 250 de metri.

Adresa exactă este: Dome, etajul 63 State, 1055 Si Lom, Silom, Bang Rak, Bangkok 10500 (lângă stația de metrou Saphan Taksin de pe BTS Silom Line).

Tot aici sunt și două restaurante cu stele Michelin: Mezzaluna și Chef’s Table. Noi am fost doar la sky bar, care este mai accesibil când vine vorba de prețuri. Poți să bei un cocktail, să admiri capitala Thailandei de sus, inclusiv impresionantul râu Chao Phraya care cotește printre zgârie-nori.

Îmi amintesc că mi-am cumpărat un gin tonic, dar nu mai țin minte exact cât a costat. Acum, meniul arată cam așa: un cocktail alcoolic costă între 31 și 36 de euro, iar unul non-alcoolic 26 de euro. Un pahar de vin variază între 30 și 80 de euro, iar unul de șampanie între 77 și 111 euro.

Programul sky barului este de la 4 p.m. la 11 p.m. Cei mai mulți vizitatori vin când apune soarele, pentru a vedea orașul în culorile asfințitului. Noi am evitat să mergem la această oră deoarece atunci locul se aglomerează foarte tare, iar spațiul dedicat sky barului este destul de limitat prin comparație cu restaurantele care ocupă restul etajului.

Așa că am venit după asfințit și am văzut cum orașul își aprindea treptat luminile pentru a se pregăti de noapte.

  1. Un alt local cu o priveliște care mi-a plăcut foarte mult a fost barul-restaurant de la unul dintre ultimele etaje ale Hotelului Ibis Kuala Lumpur City Centre din capitala Malaeziei.

Hotelul se află la doar 750 de metri de Turnurile Gemene Petronas, așa că faimoșii zgârie-nori construiți în anii ’90, care au și fost cele mai înalte clădiri din lume între 1998 și 2004, se văd perfect din restaurant și de pe terasa acestuia.

Despre Hotelul Ibis din centrul Kuala Lumpur, unde am stat în decembrie 2019, am să vă povestesc și cu altă ocazie deoarece mi s-a părut că oferă un raport calitate – preț excelent.

Până atunci, iată câteva prețuri din meniul de la restaurant (un ringgit malaezian este egal cu 1,04 lei, așadar puteți să vă imaginați că prețurile din poza de mai jos sunt în lei):

Seara, în barul-restaurant se face karaoke, iar într-una dintre zile chiar am ascultat un turist care a cântat surprinzător de bine melodia „Piano Man” a lui Billy Joel.

Adresa completă a restaurantului este 32, Jalan Yap Kwan Seng, Kampung Baru, 50450 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur (cea mai apropiată stație de metrou este KLCC).

  1. Însă sky barul care mi-a plăcut cel mai mult a fost 1 Altitude din Singapore. Se află pe acoperișul clădirii One Raffles Place, a doua cea mai înaltă din Singapore, cu ai săi 282 de metri (după Turnul Guoco, ce are 290 de metri).

Ce mi-a plăcut foarte mult a fost că 1 Altitude era mult mai spațios decât sky barul din Bangkok. Am putut să mă plimb pe tot acoperișul și să privesc orașul de sus din toate unghiurile. Practic, în fața ochilor mi s-a deschis o panoramă de 360 de grade. Oriunde întorceam privirea, vedeam fie zgârie-nori, fie Grădinile cu SuperCopaci din Marina Bay sau portul cu zeci de nave.

Costul unui bilet este de 35 de dolari de persoană, bani în care sunt incluse două băuturi. Îmi amintesc că eu am băut două ginuri tonice, iar prețul mi s-a părut unul bun pentru cel mai cunoscut sky bar din Singapore. În orice caz, prețul este de două ori mai mic decât la Lebua în Bangkok.

Dacă vreți să veniți seara, adică după ora 9 p.m., prețul unui bilet (în care sunt incluse tot două băuturi) este de 45 de dolari.

Noi am fost mai devreme, ca să prindem priveliștea atât ziua, cât și noaptea.

Adresa exactă este a sky barului este 1 Raffles Pl, Singapore 048616 (se ajunge ușor de la stațiile de metrou Clarke Quay – North East Line sau de la Telok Ayer – Downtown Line).

TAGS
RELATED POSTS
Andreea Dogar
București

Asia mi-a plăcut dintotdeauna și mi-am dorit să îi descopăr oamenii, peisajele, natura, tradițiile sau arhitectura. Pe blog povestesc toate experiențele și întâmplările pe care le-am trăit sau le voi trăi în călătoriile mele în Asia.

CĂUTARE

Descoperă mai multe la Andreea in Asia

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Abonează-te la Newsletter

Social
Andreea in Asia

Descoperă mai multe la Andreea in Asia

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura