obiective turistice bangkok thailanda strada khao san
Thailanda

Ce să vizitezi în Bangkok în afară de temple. 3 atracții turistice musai de văzut

de în 3 august 2023

Bangkok are sute de temple – se pare că numărul lor ar fi de circa 400. Templele budiste din capitala Thailandei sunt într-adevăr minunate, iar o călătorie în Bangkok nu ar fi completă dacă nu ați vizita măcar Wat Phra Kaew (Templul lui Buddha de Smarald )și Wat Pho (unde se află statuia lui Buddha Culcat).

Însă metropola de peste 10 milioane de locuitori are mult mai multe de oferit. În acest articol am să vă povestesc despre 3 obiective turistice care mi-au plăcut foarte mult.

1. Strada Khaosan

Aflată în centru, destul de aproape de obiective importante precum Marele Palat sau Muntele de Aur, Khaosan este o stradă pietonală cu terase, baruri, discoteci, saloane de masaj și de tatuaje, mâncare stradală, centre de schimb valutar, muzică, magazine cu haine și cu o mulțime de mărunțișuri, de la brățări la pălării.

Am mers pe Khaosan atât ziua, cât și noaptea. Ziua nu mi s-a părut cine știe ce, dar noaptea e o adevărată explozie de energie. Dar nu este pentru toată lumea. Mai ales dacă sunteți în căutare de liniște, relaxare și curățenie, atunci cel mai probabil Khaosan nu o să vă placă.

obiective turistice bangkok thailanda strada khao san

Strada e foarte aglomerată și gălăgioasă. Noaptea duduie muzica din discoteci și baruri, oamenii dansează pe trotuare sau direct pe stradă, se vorbește tare, se țipă, se râde zgomotos. E ca o arenă lungă, înțesată cu tot soiul de personaje, de la turiști străini băuți zdravăn, care își cară găletușele cu alcool, la vânzători de scorpioni, gândaci și alte insecte prăjite pe care vizitatorii cei mai aventuroși le cumpără și le mănâncă.

Deși restaurantele de pe Strada Khaosan nu sunt tocmai cele mai curate și mai arătoase, eu am mâncat aici spaghete cu fructe de mare și nu am pățit nimic. Oricum, unele localuri arătau destul de dubios, altele erau decente. Cum ți-o fi norocul.

obiective turistice bangkok thailanda strada khao san

Cel mai mult mi-au plăcut saloanele de masaj, care aveau o mulțime de scaune și de fotolii scoase în stradă, pe trotuare. Erau mai mereu pline. Nici nu e de mirare, deoarece masajul thailandez este grozav, iar prețurile erau foarte mici. Nu știu cât costă acum un masaj thailandez pe Strada Khaosan, dar când am fost eu, în 2017, un masaj la picioare de jumătate de oră (pe care l-am încercat și eu) costa 130-150 de bahți (adică 17-20 de lei).

Un masaj thailandez pentru tot corpul, de jumătate de oră, era tot 130-150 de bahți, iar unul de o oră 230-250 de bahți (30-33 de lei). Puțin mai scump era masajul cu ulei: 180-200 de bahți (24-26 de lei) pentru jumătate de oră și 300-350 de bahți (40-46 de lei) pentru o oră.

obiective turistice bangkok thailanda strada khao san

2. Acvariul Sea Life Bangkok Ocean World

Un alt loc simpatic este Acvariul Sea Life Bangkok Ocean World, ce se află în mall-ul Siam Paragon din capitala Thailandei (aproape de stația BTS Siam Station a trenului urban suspendat BTS Skytrain). Este cel mai mare acvariu din Asia de Sud-Est, întinzându-se pe 10.000 de metri pătrați. Sunt expuse sute de specii de animale marine, în bazine ce totalizează circa 5 milioane de litri.

obiective turistice bangkok thailanda acvariu

Un bilet clasic ce include doar vizita la acvariu, fără acces la cinematograful 4D sau în barca cu fundul de sticlă, este 891 de bahți (115 lei) pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 11 ani și 1.071 de bahți (138 de lei) pentru persoanele cu vârste de la 12 ani în sus. Acestea sunt prețurile dacă achizționați biletele online. Dacă le cumpărați direct de la acvariu, prețul este ceva mai mare (pornește de la 1.040 de bahți pentru copii).

Acvariul este deschis de la 10 dimineața până la 8 seara, cu ultima intrare la 7 PM.

obiective turistice bangkok thailanda acvariu

Biletul obișnuit vă permite și să asistați la hrănirea animalelor, care are loc la o anumită oră în fiecare zi sau o dată la câteva zile (în funcție de specie). De exemplu, rechinii sunt hrăniți marțea, joia și sâmbătă, de la 1.30 PM, pingunii în fiecare zi de la 12.30 PM și 4.30 PM, iar vidrele în fiecare zi de la 12 PM și 3.30 PM. Aici găsiți programul exact pentru fiecare specie.

obiective turistice bangkok thailanda acvariu

Mi-au plăcut foarte tare bazinele uriașe în care înotau rechini (pentru curajoși, există posibilitatea de a face scufundări în aceste bazine; prețul este de 6.900 de bahți, adică 890 de lei) și Tropical Ocean, un acvariu cu înălțimea de 7 metri în care am văzut un scafandru.

obiective turistice bangkok thailanda acvariu

Acvariul are și recife de corali, un tunel subacvatic și o podea transparentă unde puteți vedea cum sub voi înoată 4 specii de rechini.

3. Restaurantul „Cabbages and Condoms”

Scopul unui restaurant este să-ți potolească foamea, dar „Cabbages and Condoms” este un obiectiv turistic în sine. Restaurantul este decorat cu mii de prezervative, aranjate în fel și chip. Există lămpi, buchete de flori sau manechine îmbrăcate în prezervative. Când l-am vizitat eu, la început de ianuarie, erau și un brad de Crăciun împodobit cu prezervative și un Moș Crăciun într-un costum roșu-alb tipic făcut tot din prezervative.

obiective turistice bangkok thailanda restaurant cabbages and condoms

Ideea din spatele restaurantului este că prezervativele ar trebui să fie la fel de comune și de ușor de găsit precum varza (de aici și numele său – „Varză și prezervative”). Restaurantul operează ca o afacere socială, iar toate profiturile sale merg către o asociație (PDA) care desfășoară programe în sănătate (inclusiv pentru bolnavii de HIV/SIDA), educație, dezvoltare rurală, alimentare cu apă și protecția mediului.

obiective turistice bangkok thailanda restaurant cabbages and condoms

De pe site-ul restaurantului am aflat că afacerea a început ca un mic stand de legume în curtea asociației PDA, unde se vindeau varză, legume, tricouri, brelocuri, prezervative și contraceptive orale. Președintele PDA, Mechai Viravaidya, a numit micul magazin „Cabbages and Condoms”. Prin anii ’70, Mechai a deschis și un mic restaurant în aer liber, unde clienții puteau mânca salată de papaya verde sau salată de pui picant. Pe măsură ce restaurantul a devenit tot mai cunoscut și mai apreciat, au început să vină și turiști străini.

obiective turistice bangkok thailanda restaurant cabbages and condoms
Toți clienții restaurantului primesc și un prezervativ

Acum, restaurantul este foarte mare – are 400 de locuri, atât afară, cât și înăuntru.

Câteva dintre mâncărurile thailandeze tradiționale pe care le puteți încerca aici sunt:

  • Curry Massaman (curry dulce cu carne de pui, vită sau miel și cartofi)
  • Tom Yam Goong (supă thailandeză picantă de creveți)
  • Phad Thai Goong Sod (țăiței din orez și creveți prăjiți în tigaie)
  • Khao Niew Mamuang Inter (orez dulce și mango)
  • Po Pia Tod (pachețele de legume prăjite și tăiței)

În prezent, „Cabbages and Condoms” s-a extins foarte mult și a devenit un lanț de restaurante. Există o mulțime de localuri în Thailanda (din Chiang Mai în nord până în Krabi), precum și 2 în Marea Britanie.

Ca să ajungeți la „Cabbages and Condoms” trebuie să coborâți la stația Asok de pe Linia Sukhumvit (verde) a trenului urban suspendat.

Iar dacă vreți să vedeți și alte locuri din Bangkok – în afară de temple – atunci vă recomand sky bar-ul din Lebua State Tower și super-show-ul Siam Niramit.

TAGS
RELATED POSTS
Andreea Dogar
București

Asia mi-a plăcut dintotdeauna și mi-am dorit să îi descopăr oamenii, peisajele, natura, tradițiile sau arhitectura. Pe blog povestesc toate experiențele și întâmplările pe care le-am trăit sau le voi trăi în călătoriile mele în Asia.

CĂUTARE

Descoperă mai multe la Andreea in Asia

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura

Abonează-te la Newsletter

Social
Andreea in Asia

Descoperă mai multe la Andreea in Asia

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura